Rotterdammers met schulden kunnen bij verschillende openbare locaties, zoals stadskantoren en bibliotheken, gratis de Stadsgids Schulden010 ophalen. In deze gids is een overzicht te vinden van Rotterdamse schuldhulporganisaties. Veel Rotterdammers met schulden weten vaak niet waar ze terecht moeten als ze hulp zoeken. ‘Om nog meer mensen de helpende hand te kunnen bieden moeten we hen allereerst de weg wijzen’, vertelt Miranda de Boer-Visser, directeur Stichting van Schulden naar Kansen, die samen met MUG Magazine de gids uitbrengt. ‘En precies met deze reden hebben we deze Rotterdamse editie van de Schuldengids ontwikkeld.’

De gids is gratis en wordt in een oplage van 15.000 stuks verspreid in Rotterdam. Het brengt adressen in kaart waar Rotterdammers voor hulp bij schulden terecht kunnen.

Wethouder Michiel Graus nam maandag de eerste gids in ontvangst. ‘Mensen met problematische schulden zijn aan het overleven, ze dreigen te verdrinken in een moeras’, laat Graus weten. ‘Dit leidt ertoe dat mensen het overzicht verliezen en niet weten waar ze terecht kunnen met hun hulpvraag. Dat moet anders. Daarom ben ik heel blij met deze Stadsgids Schulden010.’ De stichting ‘Schulden naar Kansen’ is het bedrijfsfonds van Nationale-Nederlanden. De stichting is onder meer actief in Rotterdam om armoede en schulden terug te dringen.