Gisterenavond werd de bundel ”Woorden zijn daden” van Derek Otte feestelijk gepresenteerd in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Na Regelgeving (2015) en TOFLOF (2017) is de derde dichtbundel van Derek Otte een verzameling van de woordkunst die hij maakte als stadsdichter van Rotterdam in 2017 en 2018. De bundel is tevens ook het afscheid van Otte van zijn titel Stadsdichter, al gaan de werkzaamheden van de stadsdichter nog door tot december.

Van odes voor het Hiphophuis, het Luxor Theater en het ss Rotterdam tot gedichten voor de Kinderboekenweek, het overlijden van de geliefde straatkrantverkoper ‘Blikkie’ en de herdenking van het bombardement. Verschillende gasten, waaronder spoken word artiest Mariana Hirschfeld, waren aanwezig op deze avond en kwamen terug op een aantal hoogtepunten van Otte. De bundel Woorden zijn daden was op deze avond te koop voor het symbolische bedrag van € 10,10. De volledige opbrengst hiervoor gaat naar het Familiehuis Daniel den Hoed.

Onderdeel van de avond was de opening van de gelijknamige expo waarin een selectie stadsgedichten van Derek Otte uitgelicht zijn. In deze expo lezen we zijn stadsgedichten en kijken terug op twee jaar Rotterdam door de ogen van Otte. De expo is te zien van 8 november t/m 3 december op de begane grond van de Centrale Bibliotheek en is gratis toegankelijk.

Heb je alsnog interesse in de bundel? Hij is ook te koop op de website van Uitgeverij Rorschach, bij boekhandel Donner op de Coolsingel 119 en boekhandel Amesz op de Voorschoterlaan 145.

Foto: Kom ie uit Rotterdam dan?

Deel dit artikel