De Erasmusbrug is vanavond en dinsdag 13 november bijzonder aangelicht. Rood licht dat langzaam sterker wordt en ook weer dimt, als een rustige ademhaling. Niet alleen de Erasmusbrug wordt op deze manier verlicht. Op diverse locaties in Rotterdam zijn twee weken lang rode mysterieuze ademende lichten waargenomen. Begin november werd de atoombunker bij de Kunsthal rood opgelicht en er volgde nog veel andere locaties.

Het gaat om de lancering van het nieuwe internationale toeristenplatform MUST SEE. Door een onafhankelijke redactie worden must see locaties in steden aangewezen en beoordeeld. Deze beoordelingen met foto’s, video, teksten en augmented reality zijn te vinden op hun website en app.

Cadeau aan de stad
Ter lancering van de app wil MUST SEE graag de stad trakteren op al haar verborgen verhalen, want volgens dit platform is Rotterdam veel meer dan alleen een mooie skyline. ‘Tripadvisor vertelt waar de meeste mensen naar toe gaan, reisgidsen vertellen vooral welke attracties betalen, wij vertellen graag op een eerlijk manier wat je echt moet zien in een stad’, aldus eindredacteur Joost de Jong.

MUST SEE heeft zeer bewust voor het ademende rode licht gekozen in plaats van alleen rode verlichting. ‘Hier is iets bijzonders, maar de magie van de plek blijft zonder dat het wordt overspoeld door toeristen’, aldus hoofdredacteur Maikel Coomans.

Hele skyline rood
Dinsdagavond 13 november doet de gehele skyline mee met het rood ademende licht. ‘Van Erasmusbrug, Euromast, Veerhaven, Katendrecht tot aan Ahoy, overal zullen gebouwen of plekken rood gaan ademen’, zegt Coomans.

Vanaf woensdag 14 november is de MUST SEE app beschikbaar in de Play store en Apple store.

Bron&foto: gemeente Rotterdam