Op dinsdag 20 november leest burgemeester Aboutaleb in het Stadshuis het Rotterdamse Stadsdictee 2018 voor. Dit jaar heeft het dictee het thema burgerschap. Uit de brugklas van het voortgezet onderwijs nemen 44 leerlingen deze avond deel aan het dictee. Wethouder Judith Bokhove (jeugd en taal) zal rond 20:00 de winnaars van het Stadsdictee 2018 bekendmaken. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Het dictee is dit jaar geschreven door de bekende kinderboekenschrijver Marlies Slegers, bekend van het boek ‘Vijftien’. Binnen de deelnemers is onderscheid gemaakt tussen de categorieën vmbo tl, havo en vwo. Een vakkundige jury, bestaande uit Marlies Slegers, Ismail Aghzanay (winnaar Verkiezing Leraar van het Jaar 2018, in de categorie voortgezet onderwijs) en dichter Derek Otte, houdt toezicht en geeft na het maken en het nakijken een terugkoppeling van de meest opvallende zaken en de meest gemaakte fouten per niveau. Per categorie wordt één kandidaat tot winnaar verkozen van het Stadsdictee 2018.

Met het Stadsdictee zijn leerlingen op een leuke een leerzame manier met taal bezig. Via voorrondes op scholen zijn de leerlingen geselecteerd die mogen meedoen aan de finale in het Stadhuis. Het Stadsdictee wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam. Het Stadsdictee is tussen 18.15 en 19.00 uur via een livestream te volgen via de website https://rotterdam.raadsinformatie.nl/live

Bron&foto: gemeente Rotterdam

Deel dit artikel