Zondagavond hield een man in een café aan de Kerkhoflaan bezoekers onder schot na een ruzie. Via tips van getuigen konden agenten even later twee mannen, van 19 en 26 jaar, aanhouden.

Zondagavond iets over twaalven kwam een onbekende man aan de bar zitten. Na een paar drankjes kreeg hij onenigheid met een medewerkster en begon hij te gooien met glazen en een asbak. Bezoekers van het café pakten de man beet en wilden hem kalmeren. De agressieve kroegganger trok daarop een vuurwapen uit zijn broek en hield iedereen onder schot. De bezoekers moesten gaan liggen, anders zou hij schieten. Op een scooter ging hij er vervolgens vandoor richting de Crooswijksestraat. Agenten die op de melding afkwamen kregen informatie van meerdere getuigen en stelden meteen een onderzoek in. Een stukje verderop zaten twee mannen op een bankje, van wie er een voldeed aan het signalement. Beiden werden aangehouden.

Het gaat om twee mannen uit Rotterdam van 19 en 26 jaar. Er werd meteen doorgepakt en de kelderbox van de verdachte onderzocht. Daar vonden agenten de scooter waar de verdachte op was gevlucht. En niet alleen dat, ook stonden er dozen met honderden xtc pillen, potjes met mogelijk cocaïne, een weegschaal, hash en zakjes om coke in te doen. De scooter stond op naam van de andere verdachte, een 19-jarige Rotterdammer. Zijn rol bij dit incident wordt nog onderzocht.

Foto: politie

Deel dit artikel