Rotterdam is een smakelijk eerbetoon rijker. PUUR Rotterdam is een premium chocoladecadeau dat is ontwikkeld in samenwerking met de Rotterdamse DakAkker. Op de DakAkker van het Schieblock leven sinds 2012 meerdere Rotterdams bijenvolken. Deze 010-bijen leveren overheerlijke Rotterdamse honing die verwerkt is in de reep chocolade. Anders dan de naam wellicht doet vermoeden, bestaat de reep uit een mix van zowel pure als melkchocolade. PUUR Rotterdam staat voor ambachtelijke kwaliteit en smaak, gewikkeld in een stadskaart en verpakt in een in fraai vormgegeven luxe doosje, waar ook nog een Rotterdams ingelijst gedicht aan toegevoegd is.

Een idee van..
De Rotterdamse nieuwkomer op de chocolademarkt is ontwikkeld door ras-Rotterdammers Olaf Ouwerkerk en Wouter van Lieburg. Ouwerkerk heeft in 2017 het eerste Rotterdamse snoepje bedacht en van Lieburg is medeoprichter van Gers! en eigenaar van Het Rotterdamse Warenhuis. Een samenwerking tussen de twee ondernemers was na slechts één afspraak beklonken; er moest een échte Rotterdamse chocoladereep komen. Wat niet veel Rotterdammers weten, is dat de Rotterdamse haven behoort tot ’s werelds grootste cacaohavens.

Honing van Rotterdamse DakAkker
“Een écht Rotterdamse chocoladereep moet natuurlijk wel bestaan uit Rotterdamse ingrediënten”, aldus Ouwerkerk. “Bij het ontwikkelen van de smaak voor onze reep kwam de DakAkker in beeld. Zij reageerden enthousiast op ons idee, waardoor er een geweldige samenwerking is ontstaan.” De DakAkker, gesitueerd boven op het Schieblock in hartje Rotterdam, was het eerste oogstbare dak van Europa, waar naast het telen van groenten, fruit, kruiden (en eetbare bloemen) ook kasten met honingbijen staan. De honing die afkomstig is van deze Rotterdamse bijen, wordt verwerkt in de chocoladereep van PUUR Rotterdam. Wouter Bauman, adviseur Natuur & Ruimte van de DakAkker vertelt over de samenwerking: “Samenwerken met lokale ondernemers vinden wij belangrijk. Na samenwerkingen met restaurant De Jong, Lux en Lilith, die veelvuldig verse producten afnemen van de DakAkker, zijn wij trots dat de honing van ons bijenvolk verwerkt wordt in deze nieuwe Rotterdamse chocoladereep.”

Niet puur een chocoladereep
Anders dan de naam wellicht doet vermoeden, is de smaak van de reep een unieke mix van zowel pure als melkchocolade die afkomstig is van het bekende, duurzame Belgische chocoladeproducent Callebaut. Daaraan toegevoegd zijn fudge, amandelstukjes, zeezout en gekarameliseerde honing. Speciaal voor PUUR Rotterdam schreef Rotterdammer Randy Seemeler een fantastisch gedicht, dat ingelijst inbegrepen zit in de verpakking. De reep is hierdoor ook geschikt als typisch Rotterdams cadeau. Het design is gemaakt door Jochem Coenen en schetst een stadskaart met enkele hoogtepunten van de stad. Alle repen PUUR Rotterdam worden met de hand op ambachtelijke wijze gegoten en verpakt.

PUUR Rotterdam is vanaf vrijdag verkrijgbaar via

www.puur-chocolade.nl, www.rotterdamswarenhuis.nl en restaurant Op Het Dak voor €13,95.

Foto: PUUR Rotterdam

Deel dit artikel