Wie kent ze niet van YouTube: de twee ras-echte Rotterdammers, Lau en Tiny, die samen scheldend en tierend een kerstboom optuigen. Het filmpje is nog altijd een enorm succes op het internet. Maar wat is dan toffer om als Rotterdammer ook je eigen kerstboom te versieren met echte Rotterdamse kerstballen? Kom ie uit Rotterdam dan? en Cityshapes sloegen de handen ineen en waren daar ineens met iets wat Rotterdam nog niet eerder had: Rotterdamse iconen als kerstballen!

Uniek product
”Rotterdam heeft veel toffe merchandise, maar kerstversiering is iets wat ik nog echt miste”, aldus Tim Klay van Cityshapes. Ook Danny Kristel van Kom ie uit Rotterdam dan? was direct verkocht. ”Tim en ik kennen elkaar een tijdje, en toen hij mij met dit idee mailde was ik direct verkocht. Het is iets wat je nog nergens anders hebt gezien, en juist als Rotterdammer is dit iets wat je met trots in je boompie zult hangen”, meldt Kristel.

Enorm succes
Een kleine twee weken geleden lanceerde Kom ie uit Rotterdam dan? de Rotterdamse kerstballen in hun webshop.
”De kerstballen waren direct een enorm succes en de positieve reacties komen niet alleen uit Rotterdam: ook daarbuiten vindt men de ballen erg tof!” Het is dan ook erg druk wat betreft de bestellingen.: ze komen letterlijk uit alle hoeken van het land, en bijna elke dag wordt er eigenlijk wel overgewerkt om elke klant tevreden te stellen”, aldus Danny Kristel.


Kerstballen voor verzending

Bestellen
De set bestaat 6 houten kerstballen met Rotterdamse iconen: de Erasmusbrug – De Hef – De Kuip- Euromast- Hotel New York en een Rondje Rotterdam. Ze zijn verkrijgbaar voor €14,95 via www.komieuitrotterdamdan.nu/product/rotterdamse-kerstballen-hout-6-stuks/