Een vrouw raakte vandaag bij een ongeval op de Heemraadssingel zwaargewond aan haar been. De vrouw werd op haar scooter aangereden door een 23-jarige automobilist die op de vlucht was voor de politie. De bestuurder van de auto is aangehouden.

Agenten zagen op de Schonebergerstraat de auto rijden. Kort daarna kreeg de bestuurder op de kruising van de Nieuwe Binnenweg met de Heemraadsingel een stopteken.  De verdachte besloot er vandoor te gaan en verhoogde zijn snelheid. Op de Heemraadsingel verloor hij  de controle over het stuur en schepte hij een motorrijdster. De achtervolging eindigde toen de verdachter tegen een boom tot stilstand kwam. De man is aangehouden en ingesloten. In het voertuig werden verdovende middelen aangetroffen.

De motorrijdster is met ernstige verwondingen aan haar been overgebracht naar een ziekenhuis. Door de Verkeersongevallendienst is een nader sporen onderzoek verricht.

Foto: politie

Deel dit artikel