Een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar het schietincident op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam, waarbij dinsdagochtend 1 januari de 32-jarige Rotterdamse rapper Feis om het leven kwam. Zijn 31-jarige broer raakte zwaargewond. Het team komt graag in contact met getuigen.

Op nieuwjaarsochtend, om 5.15 uur, kreeg de politie de melding van een schietincident aan de Nieuwe Binnenweg. Hulpdiensten snelden naar de betreffende locatie. Het slachtoffer werd direct naar het ziekenhuis vervoerd. Daar overleed hij aan zijn verwondingen. De broer van het slachtoffer wist, ondanks zijn zware verwondingen, op eigen kracht naar het ziekenhuis te komen. Hij verblijft daar op dit moment nog steeds.

De politie zette de omgeving af en stelde een onderzoek in. Met de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) hielden agenten op het Heemraadsplein zeven verdachten aan. Ze waren daarbij genoodzaakt meerdere waarschuwingsschoten te lossen. De verdachten zijn drie vrouwen van respectievelijk 15, 32 en 49 jaar en vier mannen in de leeftijd van 36 tot 45 jaar. Ze komen allemaal uit Rotterdam.

Daarnaast stelden agenten sporen veilig en spraken ze met getuigen. Vermoedelijk heeft voorafgaand aan de schietpartij een ruzie plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Nieuwe Binnenweg.

Deel dit artikel