Gemeente Rotterdam voert in de nachten van maandag 21 tot en met donderdag 24 januari en van maandag 28 tot en met donderdag 31 januari 2019 onderhoud uit aan de Mathenesserbrug; van 22.00 tot 06.00 uur. De gemeente plaatst vier inspectieluiken aan de onderzijde van het stalen brugdek. Zo kan de gemeente de brug aan de binnenzijde inspecteren.

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf een ponton onder de brug. De gemeente brandt vier sparingen in het brugdek. Vervolgens wordt de binnenzijde gestraald om vuil en verf te verwijderen. Hierbij is de brug ingepakt om te voorkomen dat straalgrit en stof in de omgeving terecht kan komen.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is de brug acht nachten, vanaf 22.00 tot en met 06.00 uur, gestremd voor de scheepvaart en het autoverkeer. Autoverkeer kan rijden via de Lage Erfbrug of de Beukelsbrug. Borden geven de omleidingen aan. De tram gaat tijdens de werkzaamheden stapvoets over de brug. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik blijven maken van de brug.

Foto: screenshot YouTube

Deel dit artikel