In Rotterdam moeten in 2030 voldoende windmolens staan om elektriciteit op te wekken dat gelijk staat aan het verbruik van 280.000 huishoudens. Dat staat in het Raadsakkoord Energietransitie.

In het akkoord staat ook dat voor het einde van dit jaar in het havengebied 72 windmolens staan, die voor ongeveer 140.000 huishoudens stroom opwekken. Verder heeft het college de ambitie dat in 2030 100.000 daken van zonnepanelen zijn voorzien en er meer gebruik gemaakt moet worden van restwarmte uit de haven.

Rotterdam is verantwoordelijk voor ongeveer 20 procent van de totale CO2-uitstoot in Nederland. Landelijk moet de CO2-uitstoot in 2030 zijn teruggebracht met 49 procent ten opzichte van 1990 en Rotterdam wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Met de overstap op andere energiebronnen hoopt het college bovendien energiearmoede te bestrijden, omdat de gasprijs is gestegen en naar verwachting nog verder stijgt.

Bron&foto: gemeente Rotterdam

Deel dit artikel