Het centrum van Rotterdam is op Koningsdag (zaterdag 27 april 2019) voor een deel het toneel van de welbekende vrijmarkt. Voor veel deelnemers hét moment voor een grote opruiming van zolderspullen.

Vanaf maandag 25 februari kan iedereen zich via de pagina Vrijmarkt Rotterdam aanmelden voor een vrijmarktplaats. Om zoveel mogelijk deelnemers een vrijmarktplaats te gunnen geeft de gemeente per persoon maar één plaats uit. U vult het aanmeldformulier in en verstuurt het automatisch naar de gemeente.

De mogelijkheid om u aan te melden sluit zodra alle beschikbare plaatsen zijn uitgegeven. Na inschrijving ontvangt u van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht informatie over de aan u toegewezen plaats.

Het aantal locaties voor de vrijmarkt is in 2019 fors minder in vergelijking met de voorgaande jaren. Dit heeft onder andere te maken met de herstructurering van de Coolsingel, de afsluiting van de Maastunnel, geplande verbouwingen in het centrum, de reguliere weekmarkt op de Binnenrotte en de Hoogstraat en het vrijhouden van belangrijke verkeerswegen in Rotterdam.

Voor informatie over evenementen/braderieën en overige vrijmarkten op Koningsdag kunt u contact opnemen met Team Evenementen, telefoon (010) 267 34 57. Voor informatie over de vrijmarkt in het centrum kunt u uw vraag mailen naar koningsdagso@rotterdam.nl.

Foto: gemeente Rotterdam

Deel dit artikel