Donderdagochtend overvielen twee jongens een winkel op de Gruttostraat in Rotterdam-Zuid. Agenten kamden het gebied rond de vluchtroute uit en vonden spullen, vermoedelijk van de overvallers. Dit leidde aan het begin van de middag tot de aanhouding van een 16-jarige Rotterdammer.

Dankzij een klant die de jongens na de overval achterna rent, wisten de agenten welke kant de jongens op waren gevlucht. Een burgernetbericht werd verspreid en dit gaf nog meer reden om te denken dat de jongens tijdens zijn vlucht in de omgeving De Buijserlaan, Ebenhaëzerstraat, 1e en 2e Carnissestraat zijn geweest. Agenten kamden dit gebied uit en troffen in een schuurtje spullen die waarschijnlijk van de overvallers waren. Door deze spullen was er een spoor naar een 16-jarige Rotterdammer die kort daarna werd aangehouden. Het onderzoek naar de tweede dader gaat door.

Gehuld in zwarte kleding met capuchons over hun hoofden stapt de overvallers rond 9.00 uur ’s morgens de ‘gemakswinkel’ binnen. Achter de balie stond een medewerkster. Ze bedreigden haar met een stok en vulden hun tassen met geld en sigaretten. Nadat zij de winkel uit renden, zette een klant de achtervolging in. Hij wist de daders een stuk te volgen, maar uiteindelijk verloor hij ze uit het oog. Dankzij de klant was een stuk van de vluchtroute bekend.

Foto: politie