Deze week is het rooien van de essen aan de Vaanweg begonnen. Deze essen, aan de westzijde van de Vaanweg tussen Slinge en Victor Hugoweg, zijn door de essentaksterfte zo slecht geworden dat er gevaar voor omvallen dreigt. De essen staan in het steile talud vanaf de weg richting de singel, over een lengte van ruim tien meter. Bekijk de pdf onderaan deze pagina voor de plattegrond met de exacte locatie.

Bomen omgewaaid
Tijdens de storm van de afgelopen weken zijn bomen vanuit het vak afgebroken en/of omgewaaid, en deels op de busbaan terechtgekomen. Ook zijn bomen net boven de grond afgebroken of met een gedeelte van de kluit omgewaaid.

Direct rooien noodzakelijk
Van het grootste gedeelte van de beplanting is de huidige conditie slecht en bestaat er een reële kans op stambreuk of windworp. Het afsterven van veel bomen, vlak naast de weg, maakt het noodzakelijk om direct tot het rooien van de bomen over te gaan. De werkzaamheden duren naar verwachting een week.

Herplant
De herplant start dit najaar en is in november 2019 gereed. Er worden zowel bomen als struiken herplant.

Bron&foto: gemeente Rotterdam

Deel dit artikel