Van woensdag 10 tot en met zondag 14 april staat de Kop van Zuid in het teken van het SportFilmFestival. Het festival viert zijn vijfjarig jubileum, met een uitgebreid filmprogramma, talkshows, muziek, en een hapje en een drankje. Ambassadeur Wilfried de Jong presenteert de openingsavond op het ss Rotterdam en interviewt gasten uit de sport- en filmwereld. De openingsfilm is ‘Wonderful Losers’, een verhaal over Giro d’Italia waarin de staart van het peloton vanuit de auto van de wedstrijdartsen wordt gevolgd.

De dagen erna zijn 33 sportfilms en -documentaires te zien in LantarenVenster, waarvan 17 premières. Een greep uit het programma: ‘Kaiser: The Greatest Footballer Never To Play Football.’ De film vertelt het meest ongelooflijke verhaal van voetbal in de geschiedenis. Carlo Kaiser had een 26-jarige carrière bij iconische clubs in de voetbalwereld. Hij leefde als een echte superster, maar kwam nooit op het voetbalveld.

Of de komedie: ‘Le Grand Bain’. Een groepje mannen van middelbare leeftijd bekwaamt zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen.

De talkshows met Wilfried de Jong zijn kenmerkend en een gewaardeerd onderdeel van het festival. Ze vinden dit jaar plaats op het podium in de grote filmzaal en daarvoor is een toegangskaartje nodig. Kijk voor meer informatie en toegangskaartjes op de website van SportFilmFestival.

Foto: SFFR