Twee agenten voor de deur, die zeggen op zoek te zijn naar twee ontsnapte mannen en graag willen controleren of er geen waardevolle spullen weg zijn. Een 78-jarige vrouw die woont op de Beukelsweg in Rotterdam liet de mannen met deze smoes te goeder trouw binnen. Na vertrek bleek haar geld verdwenen. De vrouw was woensdag rond 11.20 uur een van de drie bejaarde slachtoffers van babbeltrucs in Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Twee mannen belden om 12.45 uur aan bij een 85-jarige vrouw op de Bazelstraat. Ook hier vertelden de verdachten op zoek te zijn naar twee mannen en vroegen of de vrouw nog haar geld en sieraden had. Het slachtoffer liet haar sieraden zien die later dus weg waren. Waarschijnlijk zat hier een derde verdachte te wachten in een auto waarmee de mannen wegreden. Het lijkt erop dat de twee die aanbelden dezelfde twee zijn die eerder op de Beukelsweg waren.

Een 74-jarige vrouw die woont op de Merelhoven kreeg bezoek om 13.30 uur. Zij deed alleen een raampje open en weigerde ondanks aandringen van de twee verdachten haar deur open te maken. Hierop dropen de twee af.

Foto: politie

Deel dit artikel