Aan de Wijnhaven is begonnen met de bouw van OurDomain. Deze 70 meter hoge woontoren telt straks 24 verdiepingen met 612 kamers en appartementen voor studenten en starters. De woningen worden tussen de 25 en 50 m² groot. Het gebouw krijgt onder meer een fitnessruimte, grote fietsenstalling, koffiebar, bibliotheek en groen dakterras van zo’n 600 m². Het pand is hiermee ingericht op studenten en young professionals. Naar verwachting is OurDomain in 2021 klaar.

Maritiem District
OurDomain komt in het Maritiem Disctrict te staan. Dit gebied, gelegen tussen de Schiedamsedijk, Oostplein, Blaak en de Boompjes, krijgt de komende jaren een metamorfose. Waar er nu overwegend veel kantoren staan, moet het veranderen in een plek met meer woningen. Op dit moment zijn er 3.315 woningen in het Maritiem District. Er wordt tot en met 2020 een toename van ongeveer 1.900 woningen verwacht. Behalve de komst van OurDomain, gaat het hierbij om de transformatie en herontwikkeling van kantoorpanden.

Bouwambitie
Rotterdam heeft de ambitie om in vier jaar tijd te starten met de bouw van 18.000 woningen. Ongeveer 7.000 daarvan komen in de binnenstad.

Foto: Tangram