Internetprovider Glasnet heeft de allereerste klant op het L2Fiber Rotterdam-netwerk aangesloten. Dit is de kick-off van de 300.000 gratis glasvezelverbindingen die in Rotterdam gerealiseerd gaan worden. Glasnet biedt via het nieuwe L2Fiber-netwerk glasvezelinternet (en telefonie) aan, maar ook interactieve tv van Canal Digitaal.

De graafwerkzaamheden van L2Fiber Rotterdam zijn al enkele maanden aan de gang in Kralingen-West, waar ook de eerste verbindingen worden gerealiseerd. Veel mensen hebben zich al aangemeld bij Glasnet. Hun verbindingen worden dan ook vrij snel na de aanleg door Glasnet geactiveerd. Glasnet is een persoonlijke quad-play-aanbieder die zijn diensten uitsluitend via glasvezelverbindingen aan consumenten aanbiedt. Glasnet wil Nederland laten zien dat goede service en kwaliteit hand in hand kunnen gaan. Met de hoge snelheid en stabiliteit van internet via glasvezel in combinatie met IP-televisie is de consument klaar voor de toekomst. Glasnet biedt haar diensten aan in combinatie met interactieve-televisiediensten van Canal Digitaal.

Directeur van Glasnet Aart van Geemert ziet veel voordelen voor de nieuwe glasvezelklanten. “Glasnet is gewend om mee te denken met de gebruiker en heeft bovendien zeer veel ervaring met glasvezel. Glasvezelinternet is stabieler en heeft meer capaciteit dan de verouderde kopernetwerken. Dat maakt glasvezel de oplossing voor de toekomst.” Verder merkt Van Geemert op dat de interactieve-tv-dienst van Canal Digitaal die via het glasvezelinternet wordt aangeboden “helemaal van deze tijd is”.

Christiaan Puper, managing director Eviso Nederland (de businesspartner van Canal Digitaal): “We zijn trots op het partnership met Glasnet en de eerste klant die we samen met Glasnet op dit nieuwe netwerk in Rotterdam hebben aangesloten. Televisie via internet van Canal Digitaal kenmerkt zich niet alleen door het ruime zenderaanbod, maar ook door een veelvoud aan interactieve opties, zoals TV Gemist, de Canal Digitaal TV App en de Canal Digitaal Smart TV App. Door televisie niet alleen via de satelliet maar ook via internet aan te bieden, geven we verdere invulling aan onze ambitie om de positie van Canal Digitaal in de televisiemarkt te versterken.”

Foto: Glasnet Canaal Digitaal