Er is een nieuwe app voor het aanmelden van bezoekersparkeren in gebieden waar betaald parkeren geldt. Voor gebruikers verandert er weinig, behalve dan dat ze een nieuwe app moeten installeren.

De nieuwe app wordt gefaseerd ingevoerd in de stad. Alle gebruikers krijgen op tijd de informatie thuis, per brief of per digipost. De komende twee weken werkt de oude app ook nog. Naar verwachting zijn op 26 april alle gebruikers ‘over’. Op 1 mei gaat de oude app uit de lucht. Bezoekers aanmelden via de website kan ook in de toekomst via dezelfde link, er staan alleen de komende weken niet één maar twee knoppen op, die de gebruikers naar de juiste plek leiden om zich aan te melden.

Via 14 010 een bezoeker telefonisch aanmelden voor een parkeerplek blijft ook gewoon mogelijk. Na 1 mei komt er binnen het menu van 14 010 een snelkeuzetoets, daarnaast komt er een nieuw direct 010-nummer.

Bron&foto: gemeente Rotterdam