Vorige week is de nieuwe EP “Personal” van The 004 verschenen. Het album is verkrijgbaar via onder andere iTunes, Amazon en Spotify. Het is de opvolger van het debuut “Memories” uit 2017, die in meer dan 13 landen verkocht is. Voor het nieuwe album werkte de Rotterdamse popgroep samen met producer Mr. Beemer, die bekend staat om zijn moderne popsound. De EP was niet aangekondigd, maar verscheen op 23 april 2019 via het Amerikaanse label Valiant Horizon.

De vijf nieuwe tracks zijn door groepslid Kelly geschreven en achter elk nummer zit een persoonlijk verhaal. De nummers zijn opgenomen in de thuisstudio van groepslid Mike. Hiermee grijpt The 004 terug op elementen van hun eerste nummers, waardoor “Personal” een nostalgische ondertoon heeft.

Voor Mike, Kelly en Janet begon het avontuur in 2005. De bandleden groeiden sinds de middelbare school samen op en maakten op jonge leeftijd al muziek met elkaar.  In 2017 dook The 004 de studio in om te werken aan de debuut-EP “Memories”. Het eerste exemplaar heeft de groep persoonlijk overhandig aan inspiratiebron Melanie C van de Spice Girls. De openingstrack werd uitgebracht als benefietsingle voor het Daniel den Hoed Fonds. Het doel was om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoeken.

The 004’s nieuwe album “Personal” is te beluisteren via de volgende link: https://itunes.apple.com/us/album/personal-ep/1457225113

De videoclip van de single “Standing” is opgenomen in de binnenstad van Rotterdam: https://www.youtube.com/watch?v=1m9Ed-d1sB4

Foto: The 004