Aan de Crooswijksebocht staat een nieuwe, tijdelijke steiger. Deze past in een groter plan om de kade, via een herinrichting, aantrekkelijker te maken.
Door de steiger kunnen bootjes en kano’s kort blijven liggen aan de kade, ook kunnen bewoners hierdoor dichter bij het water zitten. De tijdelijke steiger wordt bij de herinrichting van de kade vervangen door een permanente steiger.

De Rotte
Dit past in een groter plan om de kade van de Crooswijksebocht aantrekkelijker te maken. Zo komen er planten en struiken langs het water, nieuwe fiets- en wandelroutes en wordt de oude speeltuin vervangen door een natuurspeeltuin. Daarnaast komt er straks een permanente steiger waar ook kano’s kunnen worden verhuurd. In 2021 moet de hele Crooswijksebocht opnieuw zijn ingericht.

Begraven over water
Bij begraafplaats Crooswijk komt een tweede steiger. De oude entree aan de waterkant wordt in ere hersteld, waardoor begraven over water mogelijk wordt. Ook is het idee om een theehuis te realiseren op de begraafplaats. In mei is het ontwerp voor de nieuwe Crooswijksebocht klaar. Bewoners ontvangen dan een uitnodiging om het ontwerp te bekijken.

Rivieroevers
De aanpassing van de Crooswijksebocht is onderdeel van het programma Rivieroevers. Hierbij maken gemeente en partners de oevers van de Rotte en de Nieuwe Maas groener en levendiger. Zo is langs de kade aan het Grote Kerkplein bijvoorbeeld een lage vlonder geplaatst en komt langs de Leuvekolk een ligweide, steiger, vispassage en mogelijk kanoverhuur. Een waterinlaat zorgt vanaf juli voor schoner water in de Leuvekolk en – bij droogte – voor voldoende zoet water voor onder meer de natuur langs de Rotte.

Bron&foto: gemeente Rotterdam

Deel dit artikel