Rotterdammersvoorelkaar start samen met Rotterdampas in juni de ‘Samen op pad’-campagne, om Rotterdammers bij elkaar te brengen en te verbinden. Via het platform – dat het doel heeft om op vrijwillige basis de zelfredzaamheid van Rotterdammers te vergroten – worden inwoners van de Maasstad aan elkaar gematcht die samen een leuk dagje uit willen beleven met de Rotterdampas. Ook de Rotterdamse wethouder o.a. informele zorg Michiel Grauss, doet mee aan de campagne en biedt zijn diensten aan.

‘Samen op pad’-campagne
Zo’n 2.500 Rotterdammers geven via Rotterdammersvoorelkaar aan er wel eens op uit te willen. Deze inwoners hebben hier vaak vanwege sociale, financiële of fysieke beperkingen hulp bij nodig. Door de ‘Samen op pad’-campagne hopen Rotterdammersvoorelkaar en Rotterdampas het makkelijker en laagdrempeliger te maken om andere Rotterdammers om hulp te vragen of hulp aan te bieden. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat het vooral ook heel leuk is om samen op pad te gaan.

Doing good én een leuk dagje uit
Rotterdammersvoorelkaar wil laten zien dat ‘doing good’ niet moeilijk of tijdrovend hoeft te zijn. “Zo kun je als vrijwilliger bijvoorbeeld eenmalig je hulp aanbieden en iemand een leuke dag of middag bezorgen. Zelfs een keer met iemand een ijsje eten kan al het verschil maken. Vooral met de Rotterdampas die voor iedereen beschikbaar is, zijn leuke uitjes opeens erg betaalbaar”, vertelt Anne Theelen van Rotterdammersvoorelkaar.

Iedereen kan het verschil maken
“We kunnen in Rotterdam niet zonder al die vrijwilligers die regelmatig of eenmalig voor een ander klaar staan: iedereen kan het verschil maken. Al is het met iets kleins. Een ander helpen is leuk, inspirerend en geeft energie,” aldus wethouder Michiel Grauss. Daarom biedt ook hij zijn hulp aan om een dagje samen op pad te gaan met een Rotterdammer die wel wat gezelschap kan gebruiken. Zijn aangeboden dienst is hier te vinden op het platform Rotterdammersvoorelkaar..

Enthousiast geworden? Doe mee!
Wil jij ook meedoen met deze actie en ga jij graag samen op pad met een andere Rotterdammer? Ken jij iemand die een leuk dagje uit ontzettend goed zou kunnen gebruiken? Of ben jij op zoek naar iemand die met jou erop uit zou willen? Geef je dan nu op via www.rotterdammersvoorelkaar.nl/samen-op-pad-met-de-rotterdampas en doe mee!