Rotterdam is een cultuurstad, met liefde voor muziek. Het kent o.a. het Shantyfestival tijdens de Wereldhavendagen, het North Sea Jazz festival, evenementen voor operakoren en romantische muziek, etc. Helaas heeft de stad nog geen festival voor diverse genres amateurkoren op de kalender staan. De organisatie van Rotjekoor vond het hoog tijd dat zo’n festival ook in onze mooie stad op touw gezet wordt en hebben de koppen bij elkaar gestoken. Acht bevlogen zangers en zangeressen die hun hobby met veel passie uitvoeren, regelmatig concerten organiseren en al ervaring hebben met het coördineren van korenfestivals.

Als team zijn zij het gesprek aangegaan met diverse locaties, en gezien alle enthousiaste reacties verwachten dat we ongeveer 25 plekken te kunnen aanbieden aan koren om hun optredens te verzorgen. Deze plekken liggen in het centrum van Rotterdam van de Centrale Bibliotheek tot aan de Pauluskerk en alles daartussen. Alles goed te belopen en anders helpt het OV een handje. Elk koor zingt dan naar eigen behoefte 2 of 3 x 25 minuten. Rotjekoor streeft naar hoog kwalitatieve podia en/of bijzondere gebouwen die Rotterdam typeren. Naast voor de hand liggende locaties, zoals het Stadspodium, zoeken ze ook naar inspirerende plekken zodat de deelnemers en het publiek ook op onontdekte plaatsen komt, die de mooie stad Rotterdam illustreren.

RotjeKoor streeft naar een breed en divers aanbod aan koren. Koren in allerhande genres en culturen. Ieder koor is welkom! Van gregoriaans koor tot popkoor en van kamerkoor tot vluchtelingenkoor; van middeleeuwen tot romantiek en van gospelkoor tot piratenkoor. Ook koren bestaande uit leden met een geestelijke of lichamelijke beperking krijgen een warm ontvangst. Mannenkoren, vrouwenkoren, gemengde koren en kinderkoren. Van kleine ensembles vanaf vijf leden tot de grote koren met meer dan 100 leden. Pop, rock, jazz, oratoria, opera, musical, renaissance, smartlappen, hedendaags klassiek, Shanty, religieus, multiculturele variaties in muziek, zoals Cubaans, Surinaams, Turks, Lets, Oost Europees, en nog veel meer. Ook het niveau is voor elk wat wils, van koren met een meezingrepertoire tot semiprofessionele amateurkoren. Kortom, een zo gevarieerd mogelijk programma! En het mooiste is: het festival is gratis voor bezoekers!

Kijk voor meer info hier op de Facebookpagina van RotjeKoor.

Wanneer: zaterdag 15 juni 2019
Waar: Rotterdam-Centrum
Kosten: gratis!