In de wijk Bloemhof wordt druk geschilderd. Kunstenares Nina Valkhoff en Painture Collective Rotterdam werken aan botanische muurschilderingen van meer dan 200 vierkante meter op basis van kindertekeningen uit de buurt. Zo zien deze kinderen hun creatieve werk terug op de muren van een slooppand in Bloemhof. Uniek voor dit project is dat de tekeningen niet één op één op de muur komen, maar in een collage, en vergezeld van realistische bladeren, op de muur worden gezet.

Workshops voor 100 kinderen
De afgelopen weken volgden 100 kinderen van 3 basisscholen workshops bloemen tekenen. Ze leerden onder meer dat bijen en insecten onze hulp hard nodig hebben en we ze kunnen helpen door meer groen en bloemen te planten. Bij de scholen zijn geveltuinen aangelegd die de kinderen zelf onderhouden.

Drie jaar lang te bewonderen
Uit de opgehaalde tekeningen zijn 15 tekeningen gekozen die momenteel worden geschilderd op het Dahliablok. Een woningblok dat over 3 jaar zal plaatsmaken voor nieuwbouw. Drie jaar lang zijn deze botanische kindertekeningen dus te bewonderen in de wijk. Dit project is onderdeel van de grotere beweging Bloemen voor Bloemhof, waarbij kinderen en bewoners op verschillende manieren bezig zijn met natuur en creativiteit.

Nina Valkhoff
Kunstenares Nina Valkhoff, onder andere bekend van de geschilderde naaktkat in Charlois, is één van de kunstenaars die de dankbare taak heeft om de kindertekeningen op de muur te zetten. Ze schildert deze vergezeld van haar eigen creaties, realistische groene bladeren en bloemen. Zo vormt het een organisch geheel. De natuur neemt het gebouw weer over en straalt vertrouwen en vrolijkheid over.

Opening op 3 juli
Op woensdagmiddag 3 juli om 14.00 uur vindt de feestelijke opening plaats. De muurschildering wordt dan geopend door wethouder Moti en heel veel kinderen uit de wijk Bloemhof.

Bron&foto: gemeente Rotterdam

Deel dit artikel