Voor het BBQ-programma ‘Ik BBQ voor jou’ zijn ex-hockeyster Fatima Moreira de Melo en oud-tennisser en inmiddels succescoach Raemon Sluiter op de proef gesteld om te kijken of ze ook wat van het barbecue-vak hebben gebakken. De dynamiek tussen de twee incl. de prachtlocatie zorgt voor prachtige beelden.

Wat is er nou leuker dan lekker kunnen barbecueën aan de Maas, vlak naast de Erasmusbrug én met je grote liefde. Op de Wilhelminapier hebben de twee een mooie buitenkeuken tot hun beschikking gekregen en werden ze tevens bijgestaan door grilmeester Ralph de Kok.

Wereldsterren met liefde voor de stad
Hoewel de twee de hele wereld over zijn gereisd voor hockeytoernooien, Grand Slams en pokertoernooien en alles hebben gezien en meegemaakt blijft Rotterdam toch écht hun stad. De Coolsingel, de Oude Haven, de Witte de With en natuurlijk de Wilhelminapier zijn nog altijd locaties waar ze een warm hart aan toedragen en bezoeken als het kan.

Geen keuken?
Al snijdend en grillend worden de twee aan de tand gevoeld, wat resulteerde in een verrassend weetje. “Wij hebben overwogen om thuis geen keuken te laten bouwen, want we eten elke dag buiten de deur. Dat is veel goedkoper dan een keuken kopen hoor.”, vertelde Fatima overtuigend en glimlachend. Geen keuken? Het zette de kok wel even aan het denken. Ze zijn natuurlijk vaak weg. Dan zou het rekensommetje inderdaad kunnen kloppen.

Restvlees
Als er wordt uitgelegd wat ze moeten gaan bereiden en de kok uitlegt wat voor vlees ze gaan gebruiken, merkt Fatima pienter op dat het om restvlees gaat. Daar staat Raemon nou niet bepaald voor te trappelen. Wat er hierna gebeurt zie je allemaal in de VIPS-aflevering van ‘Ik BBQ voor jou’.

Ik BBQ voor jou is momenteel elke zondag om 11:00 te zien op SBS6 en de afleveringen incl. tips en recepten kun je terugkijken op het YouTube kanaal: https://www.youtube.com/ikbbqvoorjou