Verslaggever Koen Bugter (MAX vakantieman) staat voor de Koen met de Kaart-aflevering van deze week in Rotterdam. Rotterdam is populair onder onze buitenlandse gasten: in 2018 groeide het aantal toeristen in de havenstad het meest van alle grote Nederlandse steden. Maar weten de toeristen eigenlijk wel waar ze zijn, terwíjl ze er zijn? Koen rolt zijn kaart uit bij de Markthal, waar hij toeristen uit Spanje, Costa Rica, Japan en zelfs Djibouti ontmoet. De aflevering is vanaf gisteren op de Facebookpagina van MAX vakantieman te zien.

Verslaggever Koen Bugter draait het fameuze Vakantieman-item van Frits Bom om in Koen met de Kaart. Koen gaat met blinde wereldkaart onder de arm naar dé toeristische plekken van ons land. Hij stelt onze reizende gasten de vraag: “Where are you right now?” Oftewel; “Waar bent u nu?”.

Waar op televisie in MAX vakantieman de Nederlandse vakantiegangers worden bevraagd, test Koen in Koen met de Kaart de topografische kennis van buitenlandse toeristen ín Nederland. Maar Koen wil meer van hen weten. Nederland wordt een steeds populairder vakantieland: de hoofdstad kan al die bezoekers niet meer aan en dagelijks worden er busladingen met toeristen afgezet op plekken als Giethoorn en de Kaasmarkt van Gouda. Wat doén al die toeristen eigenlijk in Nederland? En wat vinden ze zo leuk, lekker of mooi in ons land?

In eerdere afleveringen bezocht Koen de kaasmarkt van Gouda, proefde hij drop met toeristen in Utrecht, rolde hij zijn kaart uit op De Dam in Amsterdam en trakteerde hij toeristen in Volendam op echte Palingsound.

Deel dit artikel