Met nog exact 5 dagen te gaan heeft POW! WOW! Rotterdam mooi nieuws voor jong én oud, street art-liefhebbers en spoken word-fanaten, kunstenaars én liefhebbers van verrassingen. De organisatie maakt bekend dat drie kunstenaars samen aan de slag gaan voor een uniek kunstwerk in de Afrikaanderwijk, komt met een merchandise-lijn én kondigt het complete weekprogramma vol moois aan. Van 8 tot 15 september verandert de Afrikaanderwijk in één grote potpourri van kunst, muziek, dans, spoken word en sport. Zit je klaar?

Unieke samenwerking: Telmo Miel X Smug
Het Rotterdamse kunstenaarsduo Telmo Miel en de Schotse Smug waren al aangekondigd in de line-up van kunstenaars die de muren onder handen gaan nemen tijdens POW! WOW! Rotterdam, maar nu maakt de organisatie bekend dat deze twee grote namen samen gaan werken aan muurschildering! Telmo Miel en Smug zijn van 8 tot 15 september gezamenlijk aan het werk te zien op de hoek van de Hillestraat en de Hillelaan, recht tegenover metrostation Rijnhaven. Alle precieze locaties van de muurschilderingen zijn te vinden op de kaart die te vinden is op de website van het festival en gratis fysiek is te verkrijgen in de huidige uitgave van de Uitagenda Rotterdam.

Een hele hoop activiteiten gedurende de POW! WOW!-week
POW! WOW! Rotterdam sluit af met de festivaldag op zondag 15 september, maar in de week voorafgaand aan het festival worden er in de Afrikaanderwijk veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Enkele hoogtepunten? De officiële opening op 8 september, de dag dat de kunstenaars beginnen aan hun muurschilderingen, met ook de opening van de Perishable Rush-expositie in Galerie NIFFO die de hele week openblijft. Op dinsdag 10 september staat een avondwandeling gepland waarin deelnemers de voortgang van de kunstenaars kunnen zien op een andere manier. Voor de kids is er op woensdag 11 september een workshop met de internationale kunstenaars Slinkachu en Spenser Little, waarin ze aan de slag gaan met hun eigen interventiekunst. Het hele weekprogramma is vanaf nu te vinden op de website van POW! WOW! Rotterdam.

Merchandise in samenwerking met Banlieue en 47
Wil je je helemaal in POW! WOW! Rotterdam-sferen kunnen hijsen? Dat kan dit jaar met de merchandise-lijn die het festival uitbrengt met twee kledingpartners. Het Rotterdamse streetwear-merk Banlieue brengt een gelimiteerde trui en een gelimiteerd t-shirt uit, die vanaf 4 september exclusief verkocht worden in de Afrikaanderwijk. Er zal ook een gelimiteerde snapback-cap verschijnen in samenwerking met 47. Deze hoogwaardige cap bevat naast geborduurde logo’s van het festival en het merk ook het woord ‘Rotterdam’. Ideaal om de Havenstad te representen en je liefde voor POW! WOW! uit te dragen! Het adres van de exclusieve pop-up shop is Martinus Steijnstraat 12, waar eveneens de HQ van de organisatie tijdelijk is gevestigd. De merchandise is daar te koop tot en met 14 september. De rest is tijdens het festival te koop op het Afrikaanderplein. Let op: pin only!

Een unieke herinnering: de zeer exclusieve POW! WOW! Rotterdam-spuitbus
In samenwerking met Montana Cans komt er in gelimiteerde oplage een speciale spuitbus op de markt, waarop het POW! WOW! Rotterdam-logo prijkt. De spuitbus is uitgevoerd in metallic groen. Tof voor kunstenaars om helemaal leeg te spuiten of gewoon als mooie acessoire voor in huis. Dit is de meest unieke herinnering die je fysiek kunt krijgen aan POW! WOW! Rotterdam. De rest van je herinneringen moet je zelf komen maken tijdens het festival! De spuitbus is net als alle andere merchandise te koop vanaf 4 september in de POW! WOW! pop-up shop aan de Martinus Steijnstraat 12. Let op: pin only!

Extra, extra: pop-up musea vol verrassingen!
Wie denkt dat het festivalterrein en de nieuwe street art-route alles is dat POW! WOW! Rotterdam overneemt, zit fout. Als coole extra’s hebben toveren we in samenwerking met diverse kunstenaars en andere partijen diverse leegstaande huizen in de wijk om in tijdelijke pop-up musea. In elk huis sta je verbaasd over wat je tegenkomt aan moois. De adressen zijn Pretorialaan 131 en 135, Hilledijk 105B en Hilledijk 151 en de namen van de huizen zijn World Of Lastplak, Shutter Hub, YouHood Rotterdam en Test Zone. Wat waar gevestigd zit, mag je zelf gaan ontdekken; en wie op zijn ontdekkingsreis de Tik Toy Tuin vindt, krijgt bonuspunten!

Meer info is te verkrijgen van het Instagram-account van POW! WOW! Rotterdam: http://www.instagram.com/powwowrotterdam of de website http://www.powwowrotterdam.nl

Foto: POW!WOW!