Het internationale street art-festival POW! WOW! beleefde zondag 15 september zijn tweede editie in Rotterdam. Met een street art-programma van internationale allure, sfeervolle live muziek, een breakdanceprogramma waarop de wereldwijde top te zien was, en bezoekers uit binnen- en buitenland die dit alles samen met bewoners van de Afrikaanderwijk wilden vieren, was het een groot succes.

Meer dan 10.000 bezoekers begaven zich richting het Afrikaanderpark en de omliggende Afrikaanderwijk. Tijdens de POW! WOW! Week, de week voorafgaande aan de festivaldag, waren er al duizenden street art-liefhebbers op de been om de kunstenaars aan het werk te zien.

In totaal werden er twaalf muren én een boot beschilderd, die nog lang te zien zullen zijn. Daarnaast trokken de Californische Spenser Little en Londenaar Slinkachu de Afrikaanderwijk in om verrassende installaties achter te laten. Buurtbewoners trakteerden op hun beurt de kunstenaars tijdens hun werk op verse koffie en een stroom aan complimenten.

Festivaldirecteur Dave Vanderheijden: “Ik kijk met trots terug op deze 2e editie van POW! WOW! in Rotterdam. Het mooi om de diversiteit van het publiek te zien en de manier waarop kunst, muziek en dans zorgt voor verbinding. Dit is waar het bij POW! WOW! allemaal om draait.” De festival dag is zonder incidenten verlopen en werd door bezoekers overweldigend positief ontvangen. Op zondag 13 september 2020 keert POW! WOW! terug in Rotterdam.

Foto: Martine Kiers

Deel dit artikel