De videoclip en de track “Mee Met De RET” van de rappende RET-conducteur, Giovanni Eenig, is vanaf vrijdag 20 september beschikbaar op YouTube en de grote streamingdiensten. In aanloop naar de releasedatum wordt er deze week meer content uitgebracht op sociale media, waaronder een tweede teaser van de videoclip.

Gisteren is een tweede teaser van de videoclip uitgebracht. Deze dertig seconden durende teaser is te zien op social media en op het YouTube-kanaal van het management V. Double G. Drones. https://youtu.be/QslMmwedEbA

De officiële track verschijnt op 20 september om 00:00 uur op de grote streamingdiensten, waarna om 14:00 uur de officiële videoclip beschikbaar komt op het YouTube-kanaal van V. Double G. Drones. De videoclip wordt geproduceerd door het management/videoproductie bedrijf V. Double G. Drones in samenwerking met Fizzy Content en JP Graphic.

Positieve boodschap
Het doel van de videoclip en de track is om een positieve boodschap vanuit het hart van Giovanni Eenig en V. Double G. Drones door te geven aan OV-reizigers. In de track wordt op grappige wijze gesproken over het niet vergeten in- en uitchecken en wat de gevolgen zijn als iemand met opzet niet in-of uitcheckt. “Netjes inchecken, want ik moet toch op je letten, als je dat niet doet dan moet ik je buitenzetten.” Ook wordt over het onderwerp racisme gesproken in de track, waarmee er gezegd wordt dat een conducteur enkel kijkt of de reiziger heeft ingecheckt. “Ik ben de conducteur, sta voor de deur, ik kijk niet naar gezichten en ik kijk ook niet naar kleur.”

Viraal
Rotterdammer Giovanni Eenig ging op 8 april 2019 viraal met een video waarin hij als conducteur begon te rappen voor een groep jongeren. De jongeren waren op die dag onderweg naar een locatie in Rotterdam om een videoclip op te nemen. Toen de jongeren de rap van de RET-conducteur begonnen te filmen en publiceerden, ging deze binnen korte tijd viraal. De oorspronkelijke video is sinds publicatie meer dan een half miljoen keer bekeken op het Instagram-account van Dumpert. Op de website heeft de video meer dan 177.000 weergaven bereikt.

Alle informatie is terug te vinden op de website www.giovanni-eenig.nl / www.derappendeconducteur.nl. Giovanni Eenig is als artiest op de social media-kanalen Facebook en Instagram te volgen als @g1giovannieenig.

Foto: YouTube screenshot

Deel dit artikel