Het is feest in en om de Maastunnel op 5 oktober.

Na twee jaar hard werken dragen de bouwhelden de Maastunnel weer over aan Rotterdam. Dat wordt gevierd met een ode aan onze tunnel! Maar natuurlijk niet voordat iedereen het resultaat met eigen ogen heeft kunnen zien. Op zaterdag 5 oktober keren we de tunnel binnenstebuiten en zetten ‘m op z’n kop. Een dag feest, voor en door de Rotterdammer.

Ode aan een icoon
Wat kan je die dag allemaal verwachten? Loop door de gerenoveerde autobuizen, stel al je vragen over de renovatie, bedank je favoriete bouwheld en neem een duik in het verleden. Tevreden met het resultaat? Teken dan persoonlijk voor akkoord. En dan is het tijd voor een feestje. Samen brengen we een ode aan een icoon. Geniet of doe mee! We geven onze tunnel het feest dat ze verdient.
Tijdens deze feestelijke dag bedanken gemeente Rotterdam en Combinatie Aanpak Maastunnel de Rotterdammer voor het begrip en geduld tijdens de werkzaamheden.

Programma
Natuurlijk is het mogelijk om het resultaat van de renovatie te bekijken. De bouwplaats wordt opengesteld en van Zuid naar Noord loop je (vanaf 11.00 uur) door de gerenoveerde Maastunnel. Tijdens deze tunnelwandeling leer je alles over de renovatie. Tevreden over het resultaat? Teken dan net als de bouwhelden voor akkoord. Gekeurd en goed bevonden!

Daarnaast is er van 09.00 uur tot 20.00 uur voor jong en oud van alles te beleven. We sommen alvast enkele hoogtepunten op. De dag begint sportief met de Maastunnel Run. Hardlopen van Noord naar Zuid en weer terug. Daarna is het de beurt aan de echte fanatiekelingen voor de Maastunnel Mijl Race.
Op de grasvelden bij de tunnel is er sport en circus voor kinderen. Voor wie echt alles wil weten over de Maastunnel zijn er lezingen over de geschiedenis van de tunnel en filmvertoningen.

Vanaf 11.00 uur zijn er van Noord naar Zuid ook theatrale wandelingen door de tunnel, onder andere van Theater Babel en Circus Rotjeknor. Op podia op Noord en Zuid is er muziek en dans. Denk aan Y.M.P., de Black Gospel Experience met Joany Muskiet, show- en marchingband Euroband Rotterdam. En wat dacht je van de hogeschool voor de kunsten Codarts (afdeling docent dans), Operadagen Rotterdam, Scapino Ballet, de dansmakers van SKVR en rapper Cartiez.

Ode aan onze tunnel
Ook nieuw talent krijgt deze dag een podium. Tientallen Rotterdammers brachten een persoonlijke ode aan de Maastunnel. Een selectie daarvan is te aanschouwen tijdens de opening. Zangers en muzikanten Ferran, Ngina en Ronald, het zangduo Ellen en Jeroen en spoken word artiest Debora Fernald brengen hun podiumode op zowel Zuid als Noord. Van 11.00 – 19.00 uur zijn in de expositie odes te bewonderen in de vorm van gedichten van Fred Maree, Jolanda Kruis, Judy Carati, Mary-Jane Gustina en Ans Petit. Samen met schilderijen van Wim Otte en foto’s van René Baan, Erik van Lent, Danyell Onbehauen, Nicolette ten Hoorn en Sandra Henrichs.

Bekijk het hele programma op https://www.maastunnel.nl/nieuws/feestelijke-opening-op-5-oktober-bekijk-hier-het-programma.

Foto: gemeente Rotterdam