De komende weken zijn er vele (gratis) wandelingen door parken en bossen, langs kunstwerken én door de Maastunnel.

Met het programma Rotterdam Loopt! wil de gemeente de stad aantrekkelijker maken voor voetgangers.

Van 7 tot 10 oktober is Rotterdam de trotse gaststad van de conferentie Walk21. Honderden experts uit de hele wereld praten met elkaar over hoe je steden beter kunt inrichten voor voetgangers. En dat is nodig, want in 2035 zijn er 65.000 meer Rotterdammers dan vandaag. Dat betekent dat het steeds drukker wordt op straat en in het verkeer. Met het programma Rotterdam Loopt! wil de gemeente de stad mede daarom aantrekkelijker maken voor voetgangers.

Onder de Maastunnel door
Tijdens en rondom Walk21 staat Rotterdam in het teken van lopen. Op zaterdag 5 oktober zijn er wandelingen door de Maastunnel, georganiseerd door Theater Babel, Verhalenhuis Belvédère, Circus Rotjeknor en de artiesten van het Tunneltheater. Op 5 oktober zijn er, van 11.00 tot 19.00 uur, ook meerdere wandelingen door de Maastunnel waarbij je alles leert over de renovatie.

Mee met de boswachter
Van 7 tot en met 11 oktober staan er ook gratis wandelingen door het Kralingse bos of Zuiderpark gepland. Tijdens deze rondleidingen met een van de boswachters komt u alles te weten over het bos of park.

Kunstwandeling
Op zondagochtend 13 oktober is de ‘10.000 steps Art Walk’. Vanaf het voorplein van Rotterdam Centraal neemt een gids van Art Index Rotterdam u voor 5 euro mee langs uiteenlopende kunst in de openbare ruimte.

Gebarenwandelingen
Tijdens de Week van de Toegankelijkheid (7 tot en met 11 oktober) zijn er gebarenwandelingen en zintuigenwandelingen. Om eens te beleven hoe het is om de stad te ontdekken met een zicht- of gehoorbeperking en die ook leuk zijn voor blinden en slechtzienden. Beide wandelingen zijn rolstoeltoegankelijk.

Deze en andere wandelactiviteiten staan op Rotterdam.nl/lopen. Met links en e-mailadressen hoe u zich daarvoor kunt aanmelden. Op die pagina staan ook vele reguliere wandel- en fietsrouteslooproutes voor ouderen en een interview met huisarts Matthijs van der Poel die twee keer per week met een groep patiënten gaat wandelen.

Bron&foto: gemeente Rotterdam