De derde editie van Dave’s Wintervariété gaat van Spiegeltent naar een prachtige theaterzaal in het centrum van Rotterdam. Hiermee komt een droom uit voor de twee oprichters. David Severins en Dave van der Wal begonnen hun variété in 2017 in het Museumpark in Rotterdam. “ We wilden het variété heel graag weer terugbrengen naar de stad waar tot 1933 twee grote variététheaters stonden” aldus Dave van der Wal. “Omdat er geen beschikbare locatie was, zijn we zelf maar met een tent begonnen. Nu we in het Bibliotheektheater een partner hebben gevonden kunnen we ons geluk niet op. Dit is echt een droom die uitkomt. Het variététheater is hiermee echt terug in het centrum van Rotterdam”.

“We houden het gevoel vast”
“Door van tent naar theater te gaan zijn we ook niet meer afhankelijk van de weersomstandigheden. Het risico dat we de tent zouden moeten sluiten vanwege alarmerende weercodes valt ook als een last van onze schouders “, verzucht David Severins “Het comfort voor het publiek maar ook voor de artiesten gaat zo vooruit. Ruim 180 mooie en luxe rode pluche stoelen staan klaar in een intieme, warme ambiance. En vanwege de technische snufjes in de zaal kunnen we de internationale variétéacts er nog spectaculairder en mooier uit laten zien. Het publiek zit er straks in de zaal net zo dicht bovenop als in de tent. Want dat gevoel wilden we heel graag vasthouden”.

“Dromen”
De gloednieuwe show is dan ook gebaseerd op het gegeven DROMEN. “ Door de stap van tent naar theater te maken om onze dromen te volgen viel het thema voor de show van dit jaar ook als een cadeau in onze schoot” legt David Severins uit. Hij is verantwoordelijk voor de invulling van de show. Hij vervolgt: “Dromen die je hebt overdag of ’s nachts in bed. Dromen die je een kant op wijzen. Je hoeft ze eigenlijk alleen maar te volgen. Maar doe je dat? Die vraag speelt een belangrijke rol in de show van Dave’s Wintervariété 2019. Waar gaat je hart sneller van kloppen? Wat staat er nog op je verlanglijst? En welke droom koester je? Dave neemt je mee in zijn eigen droomwereld maar laat ook de dromen zien van zijn artiesten.”

Kijk voor meer info op www.wintervariete.nl