Vanaf vanavond zendt SBS6 8 weken lang iedere zondag de nieuwe serie ”Als de brandweer” uit waar brandweer Rotterdam-Rijnmond de hoofdrol speelt.

Deze serie toont het werk van de brandweer en laat zien en voelen hoe het is om in de schoenen te staan van deze helden. De kijker beleeft alles door de ogen van de hulpverleners, die hun werk zelf met verschillende camera’s in beeld brengen. En dat maakt de serie uniek, echt en exclusief.

In de serie zien we onder andere de ploegen van de kazerne Schiedam, Baan, Mijnsherenlaan en team brandonderzoek van brandweer Rotterdam-Rijnmond aan het werk. Niet alleen branden in alle soorten en maten komen aan bod, maar ook de minder bekende werkzaamheden, zoals duikers die een slachtoffer uit een auto bevrijden, of een uitgeput paard dat uit een sloot wordt gehaald.

Als de brandweer wordt vanaf zondag 24 november wekelijks uitgezonden van 20.30-21.30 uur op SBS6. Kijk voor meer informatie op www.sbs6.nl/alsdebrandweer.

Foto: Megin Zondervan / Brandweer Rotterdam-Rijnmond