Bezoekers kunnen naast het gebruikelijke rondje schaatsen met vrienden, familie en collega’s terecht voor avonturen en optredens in en om het verwarmde IJsvrij-Café. Zoals een speciale schaatsochtend voor peuters, silent disco schaatsen en een Rotterdam Pride-zaterdag. De volledig overdekte schaatsbaan heeft een verwarmd Zweeds café met klassiekers zoals de bekende Zweedse gehaktballetjes, maar je kunt er ook smullen van minder bekende gerechten zoals Lussekatt, een zoet saffraanbroodje of Jansson’s Frestelse.

Actief op of rondom de ijsbaan
Voor de kinderen is er weer genoeg te doen: zo zijn er voor de allerjongsten speciale peuter-schaatsochtenden en elke woensdagmiddag kun je winters knutselen in het verwarmde IJsvrij café. Speel een potje dammen of een ander bordspel onder het genot van een Zweedse lekkernij in het IJsvrij café. Elke zondag kunnen kinderen zich warm dansen in ‘Maas on ice: Silent Disco Workshop’, onder begeleiding van een theaterdocent. Zin in wat meer actie? Dan is er een heuse curlingcompetitie: daag je vrienden of collega’s uit voor een strategisch robbertje curling op het ijs en word de stoerste ‘skipper’ van dit seizoen.

Rotterdam Pride programma 11 januari
Rotterdam heeft vrijheid hoog in het vaandel staan. Ook IJsvrij vindt het belangrijk om vrij te kunnen zijn wie je bent. Trots is IJsvrij Festival daarom op de ‘take-over’ van Rotterdam Pride op zaterdag 11 januari. De volledige zaterdag is dan geprogrammeerd door Rotterdam Pride waar het vieren van het leven centraal staat. Met spoken words, een ‘pride’ silent disco en artiesten die voor een uniek feestje zorgen.

Meer informatie
Waar: Plein 1940 in Rotterdam
Wanneer: tot en met 12 januari
Kosten: Het terrein is gratis toegankelijk. Voor prijzen voor de ijsbaan, openingstijden en schaatshuur kijk op IJsvrij.nl.