Met de Tulpen Challenge roepen vijf ondernemers uit Nieuwerkerk aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en Rotterdam andere ondernemers in de regio op om tulpen te kopen en uit te delen bij ziekenhuizen en verpleeghuizen. Ze brachten zelf al ruim 11.000 bossen tulpen naar het IJsselland Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis en verpleeghuizen in de Regio Rijnmond. Het idee van de Tulpen Challenge is dat we zo ook de bloemenhanderen en kwekers ondersteunen.

11.000 bossen, dat komt neer op 110.000 tulpen. Vrachtwagens vol’’, lacht Arjan den Ouden, een van de initiatiefnemers. ,,We hebben ze gekocht van een bloemenhandelaar uit Berkel en Rodenrijs. Het idee van de challenge is dat we zo ook bloemenhandelaren en kwekers ondersteunen. Zij hebben het nu moeilijk’’, legt Den Ouden uit, die zelf een assurantiebedrijf in Capelle en een horecazaak in Hitland heeft.

De Tulpen Challenge heeft ook een eigen Facebook pagina en een website waar gedoneerd kan worden. De teller op de homepagina geeft real time aan hoeveel geld er is gedoneerd. Wekelijks worden de donaties omgezet in bossen tulpen die worden uitgedeeld onder de zorginstellingen in de regio Rijnmond.

Bob Woutersen, de man achter het online donatie platform van de Tulpen Challenge, benadrukt nog dat het gedoneerde bedrag volledig naar de bloemenhandel gaat. “Alle betrokken personen en bedrijven, van de websitebouwer tot de betaalprovider,  werken belangeloos mee. Er blijft nul euro aan de strijkstok hangen. En al die toezeggingen waren binnen één dag binnen. Super mooi natuurlijk!”

Wil jij ook doneren? Dan kan via www.tulpenchallenge.nl