Onlangs werd het Doosje Troost gelanceerd, om het gemis van fysieke ontmoetingen enigszins te verzachten. Een pakketje met alle benodigdheden voor een heerlijk ´bakkie´ zoals we in Rotterdam graag drinken, om de eenzaamheid te trotseren die is ontstaan door de maatregelen die zijn getroffen om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. Doosje Troost is een initiatief van de Rotterdamse ondernemers Steven Tacq van Ketelbinkie koffie, Olaf Ouwerkerk van Rotterdammertjes en Inge Bodmer van Maasstroompjes. De box is gevuld met koffie en/of thee, koek en chocolade afkomstig uit Rotterdam.

In Rotterdam drink je geen koffie of thee, maar doe je een bakkie. Juist dit bakkie met lekkers is volgens Steven, Olaf en Inge de verbindende factor die zij willen inzetten om het sociale antwoord te geven op de huidige situatie waarin de wereld – en in het bijzonder Rotterdam – zich bevindt. We missen allemaal de knuffel over en weer van onze dierbaren, ouders, opa’s en oma’s. Hoe fijn is het als we ze met een aardigheidje, hoe klein ook, kunnen laten weten dat we aan ze denken? Dat we ze vreselijk missen? Dat we ze zo snel als kan weer willen zien? Dat we de wens uitspreken dat het goed komt? Dat we ze een positieve boodschap sturen en daarmee een hart onder de riem steken.

“Onze weekenden staan – net als bij veel andere Rotterdammers – vaak in het teken van familie. Op zaterdagmiddag rijden we met onze kinderen altijd naar de familie van mijn vriendin voor een kop koffie en een goed gesprek, en op zondag gaan we vaak even bij mijn ouders langs om bij te kletsen. Dat kan nu helaas niet, het gemis is groot, zegt Olaf Ouwerkerk, eigenaar van het Rotterdamse snoepje Rotterdammertjes.”

Het pakket bestaat uit een blik filterkoffie of thee, vergezeld van Maasstroompjes koekjes en een reep PUUR Rotterdam melkchocolade. Een speciaal hiervoor geschreven gedicht door de Rotterdamse dichter Randy Semeleer behoort eveneens tot het pakket, samen met een persoonlijke boodschap van de gever van het Doosje Troost. De Rotterdamse ondernemers gaan deze doosjes met handgeschreven kaartjes persoonlijk langs brengen bij de ontvangers in Rotterdam.

Doosje Troost is verkrijgbaar voor €19,95 via de website www.doosjetroost.nl of via de webshop van Ketelbinkie en Rotterdammertjes en wordt persoonlijk langs gebracht.