De eigenaar van Eetcafé Peppel, Melvin Oostrum, in Rotterdam-Schiebroek heeft zijn andere horecacollega’s in Rotterdam opgeroepen. Waarom? Om te gaan kijken hoe zij met z’n allen het hoofd boven water kunnen houden. Een 1,5 meter-horeca is namelijk niet te doen volgens Oostrum. ‘’Want die bestaat niet’’, laat hij op zijn Facecbookpagina weten. Hij schrijft dan hierover dan ook het volgende:

Beste collega’s,

1,5 meter horeca bestaat niet.
Ik kan schuiven met stoelen, plexiglas bestellen, m’n personeel uitdossen met mondkapjes, maar het bestaat niet. Ik heb me suf gerekend en bedacht. Ik ben écht creatief. Maar het kan niet. Financieel niet, uitvoerbaar niet, qua gastvrijheid niet. Ik kán mijn bedrijf niet voeren in een 1,5 meter maatschappij. Mijn omzet zakt terug naar maximaal 30%. Ik ga dan failliet. Mijn buurman ook, en die daarnaast ook. De één na 1 maand, de ander na 3. Maar failliet gaan we allemaal. Het zit muurvast. Horeca op 1,5 meter is een utopie die bij horeca ondernemers wordt neergelegd, alsof het een oplosbaar probleem is. Maar een kind snapt dat het niet kan. We moeten ons stem laten horen om te voorkomen dat deze taak zonder pardon bij ons neergelegd wordt! Aanpassingen doen is prima en ook nodig. Temperatuur meten aan de deur, evenementen uitstellen, kunnen we. Maar laten we over die alternatieven gaan praten! Om onze bedrijven te redden.

Wij zijn tegen de 1,5 meter economie! Jullie ook?

Foto: Eetcafé Peppel