De Rotterdamse popgroep The 004 heeft de handen ineen geslagen met 30 andere landen. Fans in alle hoeken van de wereld zijn uitgenodigd om mee te doen met het nummer “Nothing I Can’t Achieve”. De track staat voor doorzettingsvermogen en juist in deze lastige tijd wilt The 004 wat saamhorigheid in de wereld brengen. “Door de krachten te bundelen met muziekliefhebbers over de hele wereld, willen we een gevoel van eenheid creëren”, aldus de popgroep.

Thuiswerken, sporten, lezen, knuffelen met huisdieren. Alle vormen van sociale isolatie komen voorbij in de clip. In het nummer staan mensen uit onder andere Australië, Indonesië, China en Italië in de spotlight. Om in de clip te komen, moesten fans zichzelf filmen terwijl ze in quarantaine playbackten of dansten op het nummer. Bij het laatste gedeelte zingen mensen uit Rusland, Amerika, Frankrijk en Turkije zelfs mee op de track. Dit heeft geresulteerd in een creatieve, internationale videoclip (zie onderaan dit bericht).

De popgroep bestaat uit de jeugdvrienden Mike van Doorn, Kelly Fernald en Janet Schalkwijk. De Rotterdammers zijn gestart in 2005 en hebben inmiddels twee EP’s op hun naam staan. De boodschap van The 004 is altijd positiviteit geweest. Zo heeft de groep een aantal jaren geleden een benefietsingle uitgebracht voor het Daniel den Hoed Fonds, om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker in het Erasmus MC. Daarnaast zijn de groepsleden ambassadeurs bij een stichting die zorgdieren in nood in de Benelux opvangt.

Bekijk de video hier: https://youtu.be/8UAgQGmcoDY